Alt klart for tidenes karate NM 17. mars i Drammen

Det vil bli norgesmesterskap i semikontakt og fullkontakt karate innenfor godkjente regelverk, herunder WKF, fullkontakt og shobu ippon.

For første gang i Norges Kampsportforbund sin historie skal det deles ut 2 kongepokaler som skal gå til stevnet beste utøver uansett hvilket regelverk man konkurrer etter under karate NM. Tidligere gikk kongepokalene i karate kun til de som konkurrerte etter regelverket til WKF karate.

WKF karate er den offisielle konkurranseformen som er anerkjent av IOC, mens fullkontakt og Shobu ippon er supplerende disipliner med egne konkurranseregler. Norges Kampsportforbund har mange tusen medlemmer som trener og konkurrerer fullkontakt og shobu ippon i en eller annen form. Kampsportforbundet har samlet alle, og tilrettelegger nå for et felles Norgesmesterskap for alle disiplinene. Norges Kampsportforbud er arrangør, mens Nippon Karate klubb i Drammen er teknisk arrangør.

Media
Alt ligger til rette for at det vil bli mye action og mange spennende dueller. For det første er det knyttet stor spenning i forbindelse med hvem som kommer til å vinne kongepokalene. I fjor vant Gitte Brunstad og Stian Bagroen begge fra Mizuchi karateklubb kongepokalen.  For det andre vil uttak til nordisk mesterskap, som arrangeres i Sverige i april, bli gjort etter NM.

Finaleshowet starter klokken 18:00


Oversikt over klubber og hvem som deltar ligger HER


Se film fra Karate NM 2009Se film nr 2