FINN DIN KAMPSPORT

Finn en klubb

Veien til OL går gjennom Baku

Lørdag sender Norges Kampsportforbund sitt OL-kvalifiseringslag til Baku i Aserbajdsjan til verdenskvalifiseringen for OL i London 2012
hspace=0  

 

Taekwondo kom på det Olympiske programmet i 2000 i Sydney hvor Trude Gundersen tok en sølvmedalje. Fire år senere kvalifiserte Nina Solheim seg til OL i Athen, men ble skadet i kvartfinalen. I 2008 i Beijing tok hun derimot en sølvmedalje, noe som gjør at Norge er den 11. beste taekwondo-nasjonen i verden sett fra Olympiske medaljer.

Med 70 millioner utøvere i 199 nasjoner er taekwondo en av de ti mest utbredte idretter i verden. Nå skal 345 utøvere fra 109 av disse nasjonene til verdenskvalifisering i Baku. Det er totalt 8 vektklasser i OL og i OL-kvalifiseringen. Hver nasjon kan stille med 4 utøvere, 2 damer og 2 herrer i forskjellige vektklasser. Utøverne som tar de tre første plassene kvalifiserer til OL.

For første gang vil det bli brukt elektronisk poengsystem. Dvs. at det sitter en sensor i vesten, samt sensorer i fottøyet utøverne bruker. Disse registrerer poengene mot kroppen. I tillegg vil det være dommere som registrere poengene mot hodet. Hver kamp avholdes det 3 runder av 2 minutter, med ett minutts pause mellom. Den som scorer flest poeng på sin motstander vinner kampen. Er det uavgjort etter 3 runder, går kampen til ”golden point” runde (første poeng vinner).

Mona Solheim fra Namsos Taekwondo Klubb er en av de to kvinnene fra Norge som er blitt plukket ut til å få mulighet til å kvalifisere seg til OL. Mona tok nylig en bronsemedalje i Østerrike Open. Mona skal konkurrere i -57 kg klassen og hun skal gå søndag 3. juli.

Den andre plassen på kvinnesiden har Nikolina Kursar fra Viking Taekwondo i Bergen. Nikolina går i -67 kg klassen og skal i ilden først av de norske. Torsdag 30. juni. Nikolina tok nylig 2 bronsemedaljer i henholdsvis Belgia Open og Østerrike Open.

På herresiden er det Jan Petter Hammer fra Viking Taekwondo i Bergen som skal først ut. Jan Petter går i -68 kg klassen som går fredag 1. juli. Jan Petter Hammer oppnådde nylig en gullmedalje i Belgia Open og en sølvmedalje i Østerrike Open.

Eirik Nilssen Bratli fra Mudo Team Furuset og Tveita er den andre på herresiden. Eirik går i -80 kg klassen og skal konkurrere lørdag 2. juli.

Dette er en av to sjanser taekwondoutøverne har til å kvalifisere seg til OL. Etter verdenskvalifiseringen i Baku, vil hvert kontinent ha egne kvalifiseringer. Europakvalifiseringen arrangeres i Kazan i Russland i slutten av januar 2012.

 

 

Del på facebook       utskriftsvennlig side
nyhet

SISTE NYHETER FORBUND:
SØK PÅ KAMPSPORT.NO:


NORGES KAMPSPORTFORBUND
Norges kampsportforbund, 0840 Oslo
Telefon: +47 982 05 267 | post@kampsport.no